rutina

Zašto je dobro jesti isti doručak svakog dana?

Iako doručak koji se ponavlja može zvučati dosadno, znajte da jedenje istih namirnicama svakog jutra može da vam pomogne.

Bright Side pronašao je nekoliko informacija o tome kako dnevna zdjela ovsenih pahuljica može biti vaš prvi korak na ljestvici uspjeha.

Naime, pored toga što ćete uštedeti novac a i vrijeme ne trošeći ga na planiranje i pravljenje nekog drugog, novog doručka, dozvolit ćete i vašem mozgu da u periodu kada bi smišljao šta ćete jesti za doručak, misli o drugim, važnijim stvarima. Osim toga, tu su i druge prednosti:

Ako je vaš doručak zdjela ovsene kaše, jednostavan omlet ili šolja svježeg voća, dajete energiju svom tijelu dobrim stvarima. Ovi primjeri doručka prepunog hranljivih sastojaka su odličan način da započnete jutro i mogu vam pomoći da se snađete kroz dug dan, što se ne može uvijek reći za jutarnju šoljicu kafe ili zdjelu slatkih žitarica.

Istraživanja su otkrila da jedenje iste hrane svaki dan zapravo može pomoći da izgubite težinu. Kada imate istu hranu za svaki obrok, imate više kontrole nad onim što unosite u svoje tijelo, tako da izbjegavate skokove šećera i masti, što na kraju može da smanji vaš unos kalorija i tjelesnu težinu.

Kada svakodnevno radite nešto, to vam na kraju postaje navika. Dobre navike su ono što je potrebno da biste napredovali i postali uspješni. Nešto baš tako jednostavno da vam jedan tanjir jaja dnevno može učiniti čuda u kondicioniranju vašeg tijela i mozga, ali će pomoći da se prilagode drugim dobrim navikama. Glumica i mama Jennifer Garner drži se svakodnevnog smutija za doručak koji je počela da pravi 2018. za svoju ulogu u filmu "Pepermint". Ona i dalje nastavlja ovaj režim kako bi održala formu i iskoristila sve nutritivne prednosti.