dijamant blista

Zašto je Džeko postao ključni igrač Fenera? “Ono što Edin kaže ne dovodi se u pitanje”

Edin Džeko, najveće pojačanje Fenerbahcea za ovu sezonu, nastavlja da dokazuje svoju vrijednost i značaj za klub iz Istanbula.

Iskusni bosanskohercegovački fudbaler (38) u 40 utakmica u svim takmičenjima u dosadašnjem toku sezone postigao je 24 gola uz devet asistencija.

I nagrađen je ovacijama s tribina navijača Fenera nakon gesta u prethodnom meču četvrtfinala Konferencijske lige UEFA (Evropska nogometna federacija), kada je prkosno odgovorio navijačima grčkog Olympiacosa.

Potom je u nedjelju, u prvenstvenom susretu turske Superlige postigao gol protiv Karagumruka, ali je umjesto da slavi pogodak, otrčao do povrijeđenog saigrača Brighta Osayi-Samuela da provjeri njegovo stanje.

Sve to govori o Džekinoj privrženosti Feneru, kao i činjenica da je on tu da pozdravi nove igrače, pomogne im da se prilagode u klubu i gradu...

"Ono što Džeko kaže ne dovodi se u pitanje, to se implementira jer su svi svjesni njegovih dobrih namjera i da je ono što on kaže istina.

On je igrač koji je od najveće pomoći treneru Ismailu Kartalu. Na treninge dolazi sat ranije i radi na fizičkoj pripremi.

Kod njega ne postoji nimalo arogancije, on je od pomoći svakom saigraču", prenosi Sporx riječi jednog od ljudi iz Džekinog okruženja u Feneru.