Dobro pitanje

Zašto je praunuka Josipa Broza Tita promijenila prezime?

Praunuka Josipa Broza Tita i kćerka režiserke Saše Broz, Sara Haas, uspješna je scenografkinja koja je to dokazala saradnjom s majkom na predstavi Slučajni susret u se*-shopu, a njen otac također potječe iz svijeta umjetnosti.

Naime, u pitanju je glumac Ranko Zidarić, kojeg su mnogi zavoljeli u seriji Naša mala klinika. Ono što je sve iznenadilo je Sarina odluka da promjeni svoje prezime, odnosno, uzme prezime svoje prabake, Herte Haas, o čemu je i govorila javno.

“Prabakino prezime nisam uzela samo iz poštovanja prema njoj, nego iz poštovanja prema dvije osobama u porodici za koje znam da im je beskrajno drago što barem neko još nosi prezime Haas.

Meni promjena prezimena nije nikakva velika promjena jer sam za sve uvijek Sara, uostalom, nije teško otkriti čija sam”, ispričala je prije nekoliko godina za Jutarnji list.

“Prije dvije godine rekla je da se želi maknuti od tereta mog i Rankovog prezimena te da je odlučila uzeti bakino prezime Haas. Ranko i ja znamo što znači nositi teret poznatog prezimena jer njegov je otac glumac Krešimir Zidarić. Podržali smo je jer smo osjetili da joj je ta odluka došla prirodno i da ima smisla”, rekla je Saša Broz.