Kriminal

Zatraženo produženje pritvora Ibrahimu Hadžibajriću i Almi Destanović za još dva mjeseca

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podnijelo je prijedlog za produženje pritvora načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću i Almi Destanović.

Prijedlog za produženje pritvora u trajanju od dva mjeseca podnijeli su tužioci, potvrđeno je za Raport iz Kantonalnog tužilaštva.

Prijedlog je dostavljen Kantonalnom sudu Sarajevo. Na sljedećem ročištu koje će se zakazati u narednim danima, sud će donijeti odluku da li će prihvatiti zahtjev Tužilaštva KS i produžiti pritvor za njih dvoje u trajanju od dva mjeseca.

Podsjetimo, Hadžibajrić i Destanović, koja je radila kao sekretarka u Općini Stari Grad, uhapšeni su u policijskoj akciji "Start" početkom prošlog mjeseca.

Uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo Organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, Primanje dara i drugih oblika koristi, Davanje dara ili drugih oblika koristi i Pranje novca.

Akciju su realizovali policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Hapšenja su rezultat višemjesečne intenzivne saradnje ostvarene i s međunarodnim policijskim partnerima: EUROPOL-om i Uredom FBI.