autor Viktor Stojkić

Zbirka pjesama ‘Vjeruj u ljubav’ predstavljena u Mostaru

Zbirka pjesama "Vjeruj u ljubav" autora Viktora Stojkića predstavljena je u ponedjeljak u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepan (HDHS) Kosače.

Stojkićevu zbirku, koja sadrži 46 pjesama i tri prozna teksta, predstavili su Ivan Baković, fra Ante Marić i Ivan Vrljić, a večer je u glazbenom dijelu uljepšala Lucija Zovko, dok je pjesme iz zbirke čitao glumac HNK Mostar Robert Pehar, saopćeno je iz Hrvatskog kulturnog društva Napredak (HKD) Napredak Mostar.

Kroz Stojkićeve pjesme, kako su naglasili predstavljači, provlači se i naglašava ljubav, bilo prema prijateljima, domovini, Hercegovini, Majci, Bogu ili Zrinjskom, te kako je pjesnik u zbirku pohranio svoja sjećanja i svoju ljubav.

U emotivnom obraćanju autor je zahvalio predstavljačima, obitelji i svima koji su došli na predstavljanje njegove zbirke pjesama, te nakladnicima zbirke, HKD-u Napredak Mostar i HDHS Kosača, kao i svima koju su doprinijeli da se ona objavi i predstavi publici u Mostaru.

Uime nakladnika HKD-a Napredak Mostar predstavljanju su bili prisutni predsjednik Miroslav Landeka i tehnički sekretar Miroslav Vračević.

Viktor Stojkić član je mostarskog Napretka, objavio je knjigu "Korijeni" 2015. godine i "Rat prije rata" 2020. godine koja je nagrađena na natječaju Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 1991. ( UHBDR 91) "Bili smo prvi kad je trebalo".