demonstracija sile

Zbog čega se gomilaju policijski specijalci RS i oklopna vozila u Srebrenici? Suljagić: Sve sile što imaju danas su dovukli ovdje

Mi sad, kao, treba da se prepadnemo, objavio je Suljagić

U Srebrenici je danas sve drugo, samo ne običan dan.

Vlasti Republike Srpske u ovom bosanskohercegovačkom gradu, u kojem je 1995. godine izvršen genocid nad bošnjačkim narodom, odlučile su baš danas održati sjednicu entitetske vlade, vjerovatno iz revolta jer je za danas u Ujedinjenim narodima zakazano glasanje o usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici.

A da li kao želja da se pojača sigurnost na ulicama Srebrenice ili kao demonstracija sile i provokacija bošnjačkim povratnicima, policijjske snage RS preplavili su grad.

Tako su kod Kod Srednjoškolskog centra Srebrenica primijećeni dobro opremljeni pripadnici policije uz prisustvo oklopnih vozila, što je samo potvrda sinoćnje objave direktora Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emir Suljagić.

"Ulice su sada ispunjene pojačanim policijskim prisustvom, uključujući policajce naoružane dugocjevnim oružjem i specijalizovane jedinice koje nose crvene beretke", naveo je Suljagić.

Suljagić: Kombi pun žandarmerije 300 metara od njegove kuće

On se i danas oglasio na mreži X gdje je objavio da je na udaljenosti 300 metara od njegove kuće postavljen policijski punkt.

"Kombi pun žandarmerije, 300 metara od kuće. Moja kuća je nekih 15 kilometara od Srebrenice gdje će se danas održavati sjednica Vlade RS.

Barem jedan oklopni transporter na putu Srebrenica-Potočari, Despoti, sve sile što imaju su danas dovukli ovdje. Mi sad, kao, treba da se prepadnemo", napisao je Suljagić.