Vijesti

Zbog Dodikove presice prekinut prijenos utakmice Roma-Udinese. Evo šta je rekao lider SNSD-a

Lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas na press-konferenciji kako će ta stranka predložiti novi zakon o porijeklu imovine i porezu na nezakonito stečenu imovinu, dodavši da se takav zakon već primjenjuje u susjednoj Srbiji.

Dodik se vanredno obratio na RTRS-u, a zbog njegovog obraćanja prekinut je prijenos utakmice Roma-Udinese.

"Utvrđena je prva verzija prijedloga Zakona o porijeklu imovine, a njegov nacrt bi se već u martu našao na sjednici NSRS", rekao je Dodik, dodavši da bi primjena zakona mogla početi u maju.

Govoreći o aktuelnoj situaciji sa početkom vakcinacije u Republici Srpskoj predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da se oko 2.100 medicinskih radnika iz Republike Srpske dosad prijavilo za vakcinaciju protiv virusa korona u Srbiji.

Istaknuo je da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorio da se 5.000 medicinskih radnika može vakcinisati u Srbiji što će biti učinjeno u Loznici, Sremskoj Mitrovici i Beogradu.

Komentirajući najave dolaska novog visokog predstavnika Dodik je ponovio svoj ranije iznijeti stav da ne treba birati novog visokog predstavnika i da Ured visokog predstavnika u BiH treba zatvoriti te je pozdravio stav Moskve da se OHR zatvori.