pozadina sukoba

Otkriven razlog netrpeljivosti? Zbog ove nekretnine Nadal napada Đokovića

Ovog puta nije u pitanju samo povrijeđeni ego, već i finansijski aspekt.

Mnogi su se iznenadili zbog načina na koji je Rafael Nadal pričao o Novaku Đokoviću.

Odjednom kao da je legendarni španski teniser pokušao srbijanskog asa ga predstavi kao negativca, kao nekog ko je isfrustriran. To je ono što niko nije očekivao.

Pozadina sukoba

Ipak, pozadina sukoba ima još jedan nivo koji su otkrili španski novnari. Barem je to ono o čemu se šuška u španskoj javnosti.

„Mislim da Đoković tu Grand Slam priču doživljava malo intenzivnije od ostalih. Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario rekord“, rekao je Nadal.

Tako je počeo jedan mali internet rat između dvije grupe navijača.

Ipak, odmah se postavilo pitanje - Otkud to? Zašto baš sada Nadal tako govori o svom rivalu i čak otvoreno priznaje da mu nije čestitao osvajanje US Opena, doduše uz neobično opravdanje.

"Istina je da još nisam poslao nikakvu poruku Đokoviću iz čistog neznanja. Kada osvojiš nešto tako važno, iz iskustva znam da je bolje odvojiti vrijeme da cijeniš tu poruku. Poslat ću je, ali nisam još nisam to uradio“, poručio je Nadal.

Djelimično ima razloga za ovakvu burnu reakciju Nadala to što je i Đoković poslao poruku o kojoj je pričala planeta. prenosi Nova.rs.

„Na početku karijere, kada me je razbijao na terenu, bilo mu je okej. Ali, kada sam ja počeo da dobijam neke mečeve, osjetio sam da se energija malo promijenila“, kazao je Đoković.

Ipak, ovog puta nije u pitanju samo povrijeđeni ego, već i finansijski aspekt.

Naime, španski fotografi su odlučili da odu u klub koji je držao legendarni teniser Manolo Santana i da naprave nekoliko fotografija.

Predmet spora

Ubrzo je postalo jasno da bi taj Marbella reket klub, kako se zvanično zove, mogao da bude predmet spora između Đokovića i Nadala.

Srbijanski teniser je ostao bez baze u Beogradu nakon što mu grad nije izašao u susret, a Nadal prosto želi da proširi rad svoje akademije sa Mallorce i na druge terene.

Klima je u Marbelli idealna za rad tokom većeg dijela godin. Već neko vrijeme se Novak priprema baš tu.

Đoković je kupio i kuću u Sierra Blanci (luksuzno naselje na brdu tik iznad Marbelle) i planira da je pretvori u svoju drugu rezidenciju, pisali su španski mediji.

To i ne čudi kada se zna da njegov brat Marko već neko vreme drži časove tenisa u klubu „Puente Romano“, bivšem klubu Santane, što mu omogućava da ima optimalne uslove za pripremu.

A kupovina teniskog kluba u Marbelli je mnogo više od uobičajenog poteza.

Ovo je projekt koji bi mogao da predstavlja novu lokaciju akademije za tenisera iz Beograda, jer ova nekretnina poseduje betonske terene i sedam terena na šljaci, terene za skvoš i fudbal, bazene i odličnu teretanu.

Impresivan kompleks

U sklopu kompleksa postoje i teniski muzej, sportska klinika i prodavnice u kojima može da se kupi sva oprema.

Dakle, Đoković bi, baš kao i Nadal, mogao da dobije gotovo čitav kompleks koji bi mogli samo da usavršavaju.

Upravo zbog toga i ne čudi što su, po pisanju španskih medija, obojica bacili oko na ovaj teniski raj u Marbelli. Ta investicija bi mogla da ih košta nekoliko miliona eura, a priča se intenzivirala od 13. septembra.

Da li je ovo jedan od razloga takvih nesportskih izjava Nadala, možda želi da Novaka predstavi u lošem svetlu u španskoj javnosti što bi mu otežalo pregovaračku poziciju?