Vijesti

Zbog snažnog vjetra drvo palo i oštetilo automobil: Od jutros četiri prijavljena slučaja. Građani se upozoravaju

Zbog jakog vjetra u Sarajevu protekla dva dana nastale su i materijalne štete. Naime, kako je za Raport rečeno iz Opertivnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite danas su prijavljena četiri slučaja gdje je drvo palo i oštetilo nekoliko automobila. Dok je jučer kako nam je rečeno bio prijavljen jedan slučaj.

Podsjetimo, jučer je drvo u naselju Otoka u Sarajevu i oštetilo je nekoliko automobila.

Jak vjetar u Sarajevu

Kako javljaju čitaoci Raporta jutros je jedno drvo palo između ostalog i na Ilidži pri čemu je nastala materijalna šteta na jednom automobilu.

Uzrok pada drveta, najvjerovatnije je snažan vjetar.

Shodno situaciji, Kantonalna uprava civilne zaštite je izdala preporuke za pravna i fizička lica u kojima se između ostalog navodi da je potrebno odmah preuzeti preventivne mjere koje su propisane Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.

Također, danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Intenzivne padavine očekuju se u Hercegovini, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne.

Očekuje se i jako jugo, sa olujnim udarima. Očekivana količina padavina u Hercegovini, jugozapadnim i centralnim područjima je od 60 do 100 litara po metru kvadratnom.  Olujni vjetar bit će od 80 kilometara na sat, a do kraja dana postepeno će slabiti.