Zdravlje

Zeleni smoothie za detoksikaciju organizma: Čaša puna vitamina učinit će čuda za vaš imunitet

Ukoliko ste u potrazi za savršenim načinom da puni energije započnete dan, razmislite o tome da pecivo iz pekare zamijenite zdravim namirnicama koje su vrlo pristupačne. 

Sigurno vam je poznato da je doručak najvažniji obrok u toku dana i zbog toga je bitno da u organizam unesete nešto zdravo i kvalitetno. Zeleni smoothie je idealan u toku zimskih dana, kada je energetski deficit pristutan kod velikog broja ljudi.

Naravno, smoothie ne smije i ne treba da bude zamjena za obrok, ali je preporučljivo da ga popijete prije ili poslije zdravog doručka koji bi trebalo da obiluje proteinima.

Kombinacijom svježeg voća i zelenog lisnatog povrća možete dobiti hranjiv i osvježavajući napitak koji obezbjeđuje potrebne količine vitamina i minerala.

Redovnim konzumiranjem ojačaćete vaš imunitet i spremno dočekati sezonu gripa i prehlada.

Potrebna vam je jedna banana, 50 gr špinata, pola stabljike celera, jedna zelena jabuka, 100 ml vode i led. Bananu, špinat, celer i jabuku isjeckajte i stavite u blender. Kada se voće pretvori u kašu, dodajte vodu i led, pa ponovo uključite blender.

Ukoliko vam se ovaj napitak svidi i postane dio vaše svakodnevnice, slobodno možete da eksperimentišete i dodajte voće ili povrće po vašem ukusu.