Tehnologija

Želite sakriti poruke od znatiželjnih očiju? Evo kako to napraviti na iPhoneu

Apple je u iPhone uveo skriveni album za povjerljive fotografije, no i dalje nije razvio posebnu mapu za skrivene poruke.

Na sreću, postoji niz jednostavnih ali efikasnih metoda za skrivanje tekstualnih poruka na iPhoneu, objašnjava Makeuseof.

Ako nekome predate iPhone, sve informacije u podsjetnicima vidjet će se na ekranu – uključujući pristigle poruke.

Zaključani ekran

Vaš zaključani ekran također prikazuje sadržaj ako telefon ostavite na punjaču i ostavite ga.

Pregled poruka možete isključiti u postavkama. Otiđite u Settings > Notifications i tamo birajte prikaži preglede Show Previews. na listi pronađite aplikaciju za dopisivanje i isključite prikaz poruka Show Previews > Never.

Osobe blizu vas će vjerovatno opaziti ako se s nekim često dopisujete. Obavijesti je moguće sakriti na razini određenog kontakta, što znači da drugi neće znati kad se s nekim dopisujete tokom cijelog dana.

Otiđite u poruke, birajte razgovor i pritisnite na ime kontakta. Birajte opciju za skrivanje obavijesti (Hide Alerts) i to je to.

iMessage omogućava slanje poruka među iPhoneima koje se na prvi pogled ne mogu vidjeti.

Riječ je o efektu “nevidljiva tinta” koji tekst pretvara u zamrljane tačkice koje se prikažu na pet sekundi nakon što ih pritisnete.

Nevidljiva tinta

Da biste ih aktivirali, napišite poruku i dugo držite ikonu za slanje. Vidjet ćete opciju za nevidljivu tintu na koju povucite prstom i nakon toga pritisnite Send.

Face ID možete koristiti kako biste direktno zaključali aplikaciju Messages, no tu u pomoć dolazi Screen Time.

Ako prvi put koristite Screen Time, otiđite u Settings > Screen Time > Turn On Screen Time i dodajte lozinku pritiskom na WKoristi šifru za Vrijeme upotrebe ekrana” odnosno Use Screen Time Passcode. Riječ je o lozinci koja je jedinstvena i nema veze sa lozinkom telefona.

Nakon toga zaključajte aplikaciju Messages teko da odete u Ograničenje aplikacija, odnosno App Limits i skrolajte do jedne minute i birajte “Dodaj”, odnosno Add.

Vaše će poruke biti zaključane posebnom lozinkom nakon jedne minute svakodnevnog korištenja.



Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare