Pomažu s probavom

Želite smršavjeti? Svako jutro biste trebali piti neki od ovih čajeva

Konzumiranje biljnih čajeva mnogim je ljudima omiljena alternativa za kafu, a osim što su ukusni i imaju umirujući učinak na tijelo, čajevi su i vrlo zdravi. Mnogi čajevi pomažu s probavom, umiruju bolove u želucu i slično, a ovih pet čajeva najbolji su odabir ako s vremenom želite izgubiti neželjene kilograme.

Čaj od paprene metvice

Čaj od paprene metvice poznat je po osvježavajućoj aromi i umirujućem učinku na tijelo te je jedan od čajeva koje bismo trebali piti ako s vremenom želimo skinuti višak kilograma. Pijenje ovog čaja pomaže kod probave i smanjuje potrebu za prejedanjem i grickanjem nezdrave hrane te može ublažiti osjećaj stresa.

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira korisno je piti kada smo bolesni, ali i za mršavljenje. Ovaj čaj sadrži diuretička i termogena svojstva koja mogu povećati središnju temperaturu tijela i pospješiti sagorijevanje kalorija, prenosi Health Shots. Također, pijenje čaja od đumbira poboljšava probavu i smanjuje apetit, što je još jedan razlog zašto bi ga trebalo često konzumirati.

Čaj od kamilice

Mnogima omiljeni čaj od kamilice ponajviše je poznat po svojim umirujućim učincima. Zahvaljujući tim učincima, konzumiranje čaja od kamilice može pomoći u mršavljenju poboljšavajući kvalitetu sna. Bolji san pomaže u regulaciji hormona poput kortizola i grelina koji utječu na apetit i skladištenje masti. Zato se često preporučuje piti čaj od kamilice prije spavanja kako bi mogao utjecati na to da bolje spavamo.

Zeleni čaj

Zeleni čaj bogat je antioksidansima, kao što su flavonoidi, posebice katehin, te potiče normalan rad metabolizma i pospješuje sagorijevanje masti. Katehin u zelenom čaju pomaže u razgradnji viška masnoće, dok katehin i kofein u kombinaciji povećavaju potrošnju količine energije koju tijelo koristi, prenosi Health Shots.

Čaj od Rooibosa

Čaj od rooibosa bogat je antioksidansima koji pomažu u smanjenju hormona stresa. Hormon stresa utječe, a često i potiče glad. Ovaj je čaj poznat po tome što ne sadrži kofein te predstavlja odličnu opciju za one koji žele smanjiti unos kofeina u tijelo. Također, pomaže u regulaciji razine šećera u krvi.