Politika

Zijad Lugavić: “Uradit ćemo u Tuzli i više nego što smo planirali”

Zijad Lugavić je istakao programske ciljeve koje želi realizovati u svom mandatu.

Učinio je to uz predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić koji je danas u sjedištu stranke predstavio novoimenovanog gradonačelnika Tuzle

Zijad Lugavić: Zahvala građanima Tuzle

"Posebno se zahvaljujem građanima Tuzle što su glasali za mene. To me obavezuje da moj program rada bude realizovan. Svih 60 aktivnosti bit će ispoštovane i uradit ćemo i više nego što smo planirali", podvukao je Lugavić.

Njegov Programa rada u fokusu ima: ekonomski održiv razvoj, još bolji kvalitet života građana i što veću uključenost građana.

To namjerava postići realizirajući 60 aktivnosti koje su građani i privredni subjekti Tuzle identifikovali kao najznačajnije za budući razvoj Tuzle.

Posebna važnost socijalnim kategorijama i boračkoj populaciji

Između ostalog, kaže da će raditi na kvalitetnijem razvoju komunalne infrastrukture, većoj efikasnosti rada javne uprave, te smanjenju aero zagađenja.

"Posebna važnost posvetiti će se socijalnim kategorijama, kao i boračkoj populaciji koja je zaslužila da posebno bude tretirana i podržana. Tu ćemo politiku voditi i dalje", istakao je Zijad Lugavić.

Također, naglasio je da će u svom radu ostati predan i njegovanju antifašizma.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić nada se da će Lugavić nastaviti na putu kako bi Tuzla ostala primjer multietičnosti.