najbolji ambasadori

Zlato stiglo na Ilidžu: Anes Bostandžić na prijemu kod načelnika Muzura

Da su sportisti među najboljim ambasadorima naše države i da se sportskoj javnosti i svijetu predstavljaju na najbolji način, uvjerili smo se bezbroj puta. Kao i u činjenicu da naša zemlja obiluje brojnim talentima kojima samo treba pružiti priliku.

Sjajni karatista Anes Bostandžić, član Karate kluba Champion i reprezentativac Bosne i Hercegovine, posjetio je načelnika Općine Ilidža Nermina Muzura po povratku iz Tbilisija gdje se okitio zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu u karateu u kategoriji borbe U21 + 84 kg.

"Pratim Anesov rad i medalje koje osvaja i zaista sam ponosan na njegov uspjeh. Njegov čvrst karakter, upornost i naporan rad ne prestaju da zadivljuju i inspirišu. Šampioni poput našeg Anesa su istinski pokazatelj da je opravdano naše ulaganje u izgradnju sportske infrastrukture, a sve kako bi se stvorili preduvjeti za stvaranje novih generacija sportista i šampiona", kazao je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, te dodao da se Općina, pored redovne podrške, stavila na raspolaganje Bostandžiću da zajednički idu u nove projekte, kako bi imao što bolje uslove za trenažni proces.

Osim rezultata koje svakodnevno pokazuje na terenu krase ga i ljudske vrline uzornog sportiste i primjer je mladim ljudima na svakom mjestu i u svakom trenutku.