nova prijetnja

Zlokobna najava Nenada Nešića: Ako osude Dodika, bojim se da BiH više neće postojati u ovom obliku

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić danas je ispalio zlokobnu najavu po kojoj budućnost BiH faktički zavisi od sudbine Milorada Dodika i epiloga procesa koji se vodi protiv njega pred Sudom BiH.

On je kazao da se on boji da ukoliko bude 'donesena bilo kakva osuđujuća presuda protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika', BiH više neće postojati u obliku u kojem je danas.

Nešić je izrazio uvjerenje da Dodik neće biti osuđen pred Sudom BiH i da će nastaviti da vrši svoju funkciju predsjednika entiteta RS.

On je istakao da je Dodik trenutno jedina brana rušenju ustavnog poretka BiH i naveo da Republika Srpska ne ruši mir, već brani Ustav BiH i Dejtonski sporazum, a posvećena je i evropskom putu.

Nešić je za beogradsku TV Hepi rekao da su u BiH 'strašno podignute tenzije jer postoji politički i montirani proces protiv Dodika koji nije utemeljen na pravu'.

"Dodik ima podršku građana Republike Srpske i Dejtonskog mirovnog sporazuma i ne vidimo da on bilo šta radi bilo šta protiv Ustava i zakona. Ono što radi Dodik, on to radi u skladu sa Ustavnim poretkom i Dejtonskim mirovnim sporazumom", rekao je Nešić i dodao da Dodik ne brani sebe već Republiku Srpsku.

On je poručio da pravosuđe BiH treba da pokaže da li je nezavisno ili je pod uticajem stranaca, te da, ukoliko pokaže da je nezavisno, pokazaće da država BiH funkcionira.

Ističući da mir i stabilnost nemaju cijenu, Nešić je poručio da će biti učinjeno sve da se sačuva mir i stabilnost, i da bezbjednost bude na najvišem mogućem nivou.