bilistao i u clasicu

“Zmaj” briljira u Španiji. Džanan Musa MVP mjeseca u najjačoj ligi u Evropi

Košarkaški reprezentativac BiH proglašen je najkorisnijim igračem za septembar

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i član madridskog Reala Džanan Musa proglašen je najkorisnijim igračem (MVP) španske Endesa lige za septembar.

U tri prvenstvene pobjede "Kraljeva", Musa je imao prosjek od 16 poena, 3,3 skoka, 3,3 asistencije, 1,7 ukradenih lopti i rejting efikasnosti (PIR) od 22,3.

Musa je svoju drugu sezonu sa slavnim timom započeo na vrlo visokom nivou, u besprijekornom početku lige za Real. U tri odigrane utakmice u najjačoj evropskij klupskoj ligi postigao je dvostruke cifre u poenima i PIR-u.

U prvoj utakmici protiv Casademont Zaragoze, postigao je 12 poena. Zatim je protiv Baxi Mantesa, naš igrač postigao 23 poena, sedam skokova i četiri asistencije s konačnom ocjenom PIR od 31.

Da zaokruži mjesec, Musa je dao doprinos u pobjedi u Clasicu sa 13 poena, dva skoka, pet asistencija i 19 PIR, u nešto više od 21 minut igre.

Govoreći o pobjedi protiv Barcelone (86:79) u Clasicu, Musa je rekao:

"Velika je pobjeda za nas protiv jednog od najtežih timova u Evropi. Moramo nastaviti ovako. Imamo utakmicu protiv Baskonije u Euroligi i onda šest ili sedam utakmica u kratkom periodu, ali smo spremni.

Uvijek je posebno ostvariti pobjedu kod kuće u Clasicu. Čestitke cijelom timu na pobjedi".