Trening kamp FKS

Zmajevi obavili i drugi trening pred meč sa Luksemburgom: Trenirali bez Kolašinca i Demirovića

Fudbalski „A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su danas u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru drugi trening uoči predstojećih utakmica sa Luksemburgom i Slovačkom.

”Selektor Savo Milošević sa svojim saradnicima imao je na raspolaganju sve pozvane igrače osim Seada Kolašinca koji se zbog povrede još nije priključio ekipi i Ermedina Demirovića koji danas stiže u Sarajevo”, saopštili su iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

Popularno zvani ”zmajevi” sutra će otputovati u Luksemburg gdje će istog dana od 19 sati imati posljednji trening pred utakmicu devetog kola grupe ”J” kvalifikacija za UEFA EURO 2024. Luksemburg će biti domaćin Bosni i Hercegovini u meču koji će se igrati u četvrtak, 16. novembra.

Tri dana kasnije u posljednjem 10. kolu Bosna i Hercegovina će ugostiti Slovačku.

Nacionalni tim Bosne i Hercegovine kroz kvalifikacije izgubio je šansu da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine igrati u Njemačkoj.

Priliku da, ipak, po prvi put nastupi na šampionatu Starog kontinenta Bosne i Hercegovina imat će u martovskom baražu koji je izborila zahvaljujući trijumfom u UEFA-inoj Ligi nacija ”B”.