DIREKTAN PRIJENOS NA BHT

Zmajevi večeras gostuju aktuelnom evropskom prvaku: Barbarez i Demirović najavili utakmicu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras od 20:45 u prijateljskom susretu odmjeriti snage s reprezentacijom Italije.

Reprezentativci naše države su obavili posljednji trening uoči susreta u Empoliju, a javnosti su se obratili i selektor Sergej Barbarez, te kapiten Ermedin Demirović.

"Imali smo par dana da razmislimo o svemu nakon Engleske, a što je najvažnije imali smo svoj mir ovdje. Izgubili smo dva igrača zbog povreda, ali imamo dovoljan broj ratnika u timu. Suvišno je trošiti riječi o kvalitetima italijanske reprezentacije. Jedna atraktivna ekipa koja će sigurno pokušati u posljednjoj provjeri pred Evropsko prvenstvo da odigra najbolje što može, a mi ćemo se potruditi da budemo dostojan protivnik“, rekao je Barbarez.

Demirović je izjavio:

"Imali smo dosta vremena da analiziramo utakmicu protiv Engleske. Za nas je važno da smo kao ekipa zajedno proveli ovih nekoliko dana i iskoristili ovaj UEFA termin da stvorimo nešto veće nego što smo imali do sada. Italija je jedna od najboljih evropskih reprezentacija i aktuelni evropski prvak. Tako da su oni u sutrašnjem meču favoriti, ali to je možda i dobro za nas da pokažemo sve što znamo i da napravimo dobar rezultat. Mi nismo ovdje došli turistički, pokušat ćemo da odigramo najbolje što znamo.“

Utakmica Italija – Bosna i Hercegovina na programu je večeras u 20:45 sati na stadionu „Carlo Castellani“ u Empoliju, uz direktan prijenos na BHT1.