legendarna anegdota

Znate li priču kako je Spahić postao kapiten reprezentacije nakon Barbareza? “Sergej me nazvao, a onda iz džepa izvadio…”

Emir Spahić spada među najveće legende fudbalske reprezentacije BiH.

Svojevremeno je kao igrač odigrao skoro stotinu utakmica u dresu sa državnim grbom, stavljao je glavu tamo gdje mnogi ne bi nogu, a takvim načinom igre je uspio i “kupiti” navijače.

No, jeste li se ikada pitali kako je Spahić postao kapiten našeg nacioanlnog tima? To je otkrio u prošlosti gostujući u emisiji “Svijet voli pobjednike", a ključnu ulogu je imao Sergej Barbarez.

“Kada je Sergej odlučio da ode u penziju, zvao me da popijemo kafu. Bilo je to nakon utakmice sa Grčkom u Zenici kada smo poraženi, a to je bio jedan od najtežih mojih poraza u karijeri”, kaže Spahić, pa nastavlja:

“Sergej mi rekao da želi otići iz reprezentacije. Iz džepa je izvadio kapitensku traku i rekao mi: Ovo je za tebe. Ja mislim da bi ti ovo trebao dobiti. Zahvalan sam mu na tome i na mnogo drugih stvari”, dodao je.

Spahić je u fudbalsku mirovinu otišao 2017. godine.

Sada će njih dvojica ponovo sarađivati u reprezentaciji BiH. Barbarez je novi selektor Zmajeva, a Spahić novi direktor reprezentacije.