Uoči derbija

Zrinjski čestitao rođendan Ultrasima, a njihov član prijeti paljenjem džamija za bajram

Zrinjski je svojim najvatrenijim navijačima “Ultrasima” čestitao 30 godina postojanja.

Ultrasi na današnji dan slave 30 godina od osnivanja, a Zrinjski je to svojim navijačima čestitao na društvenim mrežama.

Ipak, navijačka grupa “Ultrasi” nalazi se pred velikim izazovima. Nakon utakmice protiv Zvijezde 09, navijači Veleža “Red Army” oduzeli su veliki broj transparenata Ultrasima.

Upravo u subotu igra se gradski derbi u Mostaru gdje je Zrinjski domaćin Veležu. Taj susret biće posebno interesantan, ne samo jer je u pitanju duel jednih od najkvalitetnijih ekipa u Premijer ligi i jer je u pitanje gradski derbi, već i zbog dešavanja na navijačkoj sceni, piše Meridian.

Iako se Ultrasi nisu službeno oglasili nakon oduzimanja transparenta, jedan član ove navijačke grupe je zaprijetio "paljenjem džamija" za bajram.

- Večerašnja događanja. Ovo nije "akcija". Akcija je upasti na stadion, nadbrojati rivale, potuči se na šake i pošteno uzeti dio koji zaslužiš borbom i predanošću. Ovo je ponašanje p****a. Uhoditi momka zasluženog za taj dio posla više mjeseci da bi uzeli zastave, jadno. Pala nam je čitava ograda, ali su to Red Barby odradili na kukavički način, navodi se u poruci i dodaje:

- Vi nemate kodeksa, nećemo ga imati ni mi. Ultrasi se neće gasiti, dapače u subotu slavimo 30., a ironično na taj datum je i Bajram. Mogla bi gorit‘ koja džamija, stoji u sramotnoj poruci koja je obišla društvene mreže.