brutalna poruka

Zvezdina legenda izvrijeđala Vučića: Vi ste lažni navijač. Zbog glasova bi pomogli i zagrebačkom Dinamu

Igor Butulija (53) poznato je rukometno ime. Ponikao je u beogradskoj Crvenoj zvezdi čiji je kasnije bio i trener.

Sada se nekadašnji reprezentativac bivše Jugoslavije okomio na navodno drugog velikog zvezdaša, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Optužio je Butulija, između ostalog, Vučića da mu klub čiji je navijač služi za sakupljanje političkih poena.

Lažna slika

"Aleksandre, obraćam Vam se kao Beograđanin i zvezdaš.

Htio bih da Vam objasnim sportskim rječnikom, jer se ne bavim politikom, a ovo nije tema politike, ovo je tema slobode i pravde u našem društvu, poštovanja mog naroda.

Vaše pojavljivanje pred novinarima povodom kupovine novih helikoptera prije neki dan, gdje ste pred vojskom pričali više minuta, kako ste Vi jedini iz političkog vrha ko je bio dio tribine i kako znate sve i sa jedne i sa druge tribine.

Za razliku od Vas, ja sam bio ljubimac Zvezdinih navijača, punio hale i znam šta je tribina, zato ne koristite Vaše govore da dajete lažnu sliku narodu, kako široka masa navijača stoji iza Vas.

Vi ste lažni navijač Zvezde, koji zloupotrebljava klub za političke poene.

Moja poruka svim milionima iskrenih zvezdaša, navijača u zemlji i širom svijeta glasi:

Njemu lažnom zvezdašu, koji je sve ove godine zloupotrebljavao klub za svoju ličnu promociju, mi prvi moramo da kažemo dosta. Ne možete Vi da budete iznad historije našeg kluba koja postoji od 1945. Naša energija je uvijek bila slobodarska.

Vi ste lažni zvezdaš, koji je bio spreman da zavadi i podijeli navijače Zvezde, na naše legende Džajića i Vidića. Da ste stvarno iskreni zvezdaš, prepoznali biste tišinu kada ste uvukli u kampanju, u zadnjem trenutku Džajića da pomogne Nedimoviću, naspram našeg Vidića.

Milioni navijača Zvezde, koji su Vašim potezom bili razočarani kako zloupotrebljavate Crvenu zvezdu, niko nije htio da se upeca na Vašu udicu, a pogotovo naša tribina da stane na stranu Vidića ili Džajića.

Pomoć i Partizanu

Armija navijača Zvezde je vidjela Vašu veliku finansijsku pomoć prema KK Partizan posljednje tri godine, a svi znaju zbog čega ste to uradili, lažni naš zvezdašu.

Baš zato ne vidim razlog, predsjedniče, da ne odete i na njihovu utakmicu kada ste dobili poziv od njihovih navijača, jer pomažete baš mnogo taj klub.

Treba, naravno, država oba kluba da pomaže, nemam taj problem, ali Vi ste simpatizer kluba samo kad vam politički poeni trebaju. Ne bi me začudilo, ako vam trebaju glasači da pomognete i zagrebačkom Dinamu, čak sam ubijeđen da biste bez problema i tamo pomogli.

Zvezda mora da ostane neosvojena tvrđava. Zvezdaši, branite historiju Zvezde, niko ne može i neće nikad biti iznad našeg kluba.

Mnogi će zvezdaši glasati protiv ovakve politike u decembru, dosta je više manipulisanja u to sam ubijeđen i znam. Da ste zvezdaš znali bi za poznatu parolu decenijama – Zvezda je neosvojiva tvrđava.

Što se tiče Beograda, da ste Beograđanin, ovo nikad ne bi ste radili Beograđanima, jednostavno Vi nemate i ne osjećate duh našeg grada, da osjećate nikad ovako ne bi potcjenjivali ljude i urušavali grad cijelu deceniju", poručio je, između ostalog, Butulija Vučiću.