POKUŠAJ KRAĐE

Zvijezda američkih sapunica ubijena u centru Los Angelesa

Johnny Wactor, 37-godišnji glumac najpoznatiji po ulozi Branda Corbina u američkoj seriji ‘General Hospital‘, upucan je i ubijen tokom pokušaja krađe u centru Los Angelesa, prenosi Variety.

Njegov agent potvrdio je smrt za medije. "Johnny Wactor bio je spektakularno ljudsko biće. Ne samo talentirani glumac predan svojoj profesiji, već je bio pravi moralni uzor svima koji su ga poznavali. Zalagao se za naporan rad, upornost i bio je stava da se nikada ne treba odustati. U usponima i padovima svoje izazovne profesije uvijek je hodao uzdignute glave i nastavio je težiti tome da bude najbolji što može biti. Naše vrijeme s Johnnyjem bila je privilegija koju bismo poželjeli svima. Doslovno bi ti skinuo odjeću sa sebe i dao ti, da ti treba. Nakon više od desetljeća zajedničkog vremena, zauvijek će ostaviti prazninu u našim srcima", rekao je David Shaul u službenoj izjavi.

Prema policijskom izvještaju, smrtno ga je ustrijelio jedan od tri osumnjičenika koji su mu pokušali ukrasti katalizator iz njegovog automobila u subotu oko tri ujutro. Glumac je proglašen mrtvim u lokalnoj bolnici.

Osim ‘General Hospitala‘, glumio je i u serijama ‘Westworld‘, ‘The OA‘, ‘Hollywood Girl‘, ‘Animal Kingdom‘, ‘Criminal Minds‘, ‘NCIS‘ i drugima.