priča kate winslet

Zvijezda kultnog ‘Titanica’ napunila 48: Prošla je svašta, od maltretiranja u školi, do propalih brakova

Kate Winslet, jedna od najpoznatijih glumica u Hollywoodu, jučer je proslavila 48. rođendan

Kate Winslet, jedna od najpoznatijih glumica u Hollywoodu, jučer je proslavila 48. rođendan. Njena strast prema glumi manifestirala se već u tinejdžerskim danima, a prvi koraci na sceni dogodili su se kada je imala samo pet godina, te je zaigrala ulogu Djevice Marije u školskoj predstavi koja je pričala o Isusovu rođenju.

View this post on Instagram

A post shared by Kate Winslet (@kate.winslet.official)

U kasnijim intervjuima, novinari su je pitali da se prisjeti svojeg djetinjstva, gdje je otvoreno podijelila istinu o tome kako nije imala konvencionalno tijelo kao djevojčica, zbog čega je bila izložena zadirkivanju i uvredama od svojih vršnjaka - istaknula je da su je nazivali 'debelom' i 'moržem'.

Oscar za najbolju glumicu

Zbog svojeg tadašnjeg izgleda, bila je na meti podrugljivih komentara, a također je istaknula kako je jednom prilikom bila zaključana u školski ormarić.

S 11 godina, Kate je počela pohađati glumačku školu 'Redroofs' u Maidenheadu, koja je također funkcionirala kao agencija za talente.

Tada je dobila priliku za ulogu u reklami za žitarice Sugar Puffs i počela se pojavljivati ​​u manjim stranim filmovima.

Tokom svojih školskih dana, igrala je u predstavama kao što su 'Alisa u zemlji čudesa' i 'Hronike iz Narnije: Lav, vještica i ormar'.

Uprkos početnom traganju za glumačkim prilikama, nije zarađivala dovoljno novca pa se sa 16 godina zaposlila u trgovini, no s 19 godina, uspjela je ostvariti svoj san i stići do Hollywooda.

Njenu karijeru obilježila je ikonična uloga Rose u filmu "Titanic" 1997. godine, po kojoj je ujedno danas i najpoznatija.

Nakon toga, nastavila je ostvarivati važne uloge, uključujući onu u filmu 'Žena kojoj sam čitao', za koju je osvojila prestižnu nagradu - Oscara za najbolju glumicu.

Kupila imanje pored mora u Sussexu

Jim Threapleton bio je njen prvi suprug, a sudbonosno "da" izrekli su jedno drugom u novembru 1998. na intimnoj ceremoniji u crkvi u Readingu.

Dvije godine nakon toga, postali su roditelji djevojčice kojoj su dali ime Mia.

Uprkos tome što su Jim i Kate doživjeli 'ljubav na prvi pogled', njihov brak okončan je razvodom u augustu 2001. godine.

Dvije godine od razvoda, u maju 2003., Kate se ponovno udala, ovaj put za reditelja Sama Mendesa.

U decembru iste godine, postali su roditelji sina Joea.

Brzo su prodali svoj porodični dom u sjevernom Londonu i nastavili živjeti između New Yorka i Cotswoldsa. Nažalost, i njihov brak završio je razvodom.

Svog trećeg supruga, Edwarda Abela Smitha, upoznala je tokom odmora na imanju Richarda Bransona na njegovom privatnom otoku Neckeru 2011. godine.

Smith je Richardov nećak, a par se vjenčao u decembru 2012. godine u New Yorku.

Sljedeće godine su postali roditelji sina po imenu Bear.

Nakon što je donijela odluku da se vrati u Englesku, Kate je kupila imanje pored mora u Sussexu, na kojem živi sa suprugom i djecom od 2015. godine.