Politika

Zvizdić: Izbori se trebaju održati. Ne postoje zakonske prepreke

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafom Sentopom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zvizdić je, na marginama Konferencije predsjednika parlamenata zemalja Evropske unije na Brdu kod Kranja, razgovarao s predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turkiye Mustafom Sentopom. Upoznao ga je sa aktuelnom situacijom u zemlji.

Iz kabineta Zvizdića navedeno je da su se usaglasili da su politički i ekonomski odnosi dvije zemlje dobri i da postoji prostor za unapređenje.

“Predsjednik Sentop istaknuo je da su mir i stabilnost Bosne i Hercegovine jako važni za Tursku i da, pored snažne podrške suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničnosti Bosne i Hercegovine, Turska pruža snažnu podršku BiH i na njenom putu evropskih i NATO integracija”, saopćeno je iz kabineta Zvizdića.

Razgovarali su i o izborima i saglasili se da se trebaju održati ove godine jer ne postoje zakonske prepreke.

Zvizdić i Sentop su ocijenili da državni parlamenti BiH i Turske imaju dobru saradnju i da je treba unapređivati, te da treba raditi na jačanju ekonomskih veza.

Zvizdić je pozvao Sentopa da sa delegacijom turskog Parlamenta posjeti PSBiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare