Sport

Glavobolja za trenera PSG-a pred obračun sa Realom. Igrati sa Ramosom ili bez njega

Sergio Ramos pronašao je formu u pravo vrijeme za svoj sadašnji klub Paris Saint Germain.

Čuveni stoper se vratio u svom fizičkom najboljem stanju, čak je postigao i prvi gol u deset mjeseci protiv Reimsa. Prethodno je strijelac bio još protiv Atalante u martu 2021. godine, kao član Reala.

Legendarni španski nogometaš (35) pokazuje da je spreman za važnu ulogu i u PSG-u, a sve to uoči velikog meča s Ramosovim bivšim klubom, Realom iz Madrida, u osmini finala Lige prvaka.

Sada, međutim, Ramos mora uvjeriti trenera francuskog diva Mauricija Pochettina da ga odabere ispred Marquinhosa ili Presnela Kimpembea.

Ova su se dvojica igrača učvrstili kao udarni stoperski tandem tokom dosadašnje sezone, odigravši zajedno 17 utakmica francuske Ligue 1. Brazilac je odigrao i svaku utakmicu Lige prvaka, Kimpembe pet od šest.

Pochettino zna koliki utjecaj Ramos može imati u velikim utakmicama, što je pokazao mnogo puta u Realu. On može biti presudni faktor.

Francuski mediji nagađaju da bi PSG mogao zbog toga igrati sa tri centralna beka protiv Reala ili bi se Marquinhos mogao vratiti u vezni red, kako bi se prilagodio Špancu, koji bi zauzeo mjesto stopera sa Kimpembeom. Prvi meča PSG-a i Reala na rasporedu je 15. februara.