Sport

Španci ne popuštaju Velšanina: “Prošao još jedan dan u kojem je Bale problem Reala”

Gareth Bale udario je na kritičare svojim komentarima nakon što je Vels pobijedio Austriju sa 2:1 i plasirao se u posljednju fazu baraža za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Napadač Real Madrida bio je ključni igrač Velsa, postigao je oba gola i gotovo sam osigurao mjesto svojoj selekciji u finalu, gdje će se oni u junu suočiti s pobjednikom duela između Škotske i Ukrajine.

U međuvremenu, čelnici njegovog aktuelnog kluba naglašavaju da je "prošao još jedan dan u kojem je Bale problem Reala", budući da njegov ugovor sa liderom španske lige istječe također u junu, prenosi “Marca”.

To je svojevrstan medijski “revanš” nekada najskupljem svjetskom igraču, koji je nakon utakmice žestoko uzvratio na ranije kritike u španskim medijima, koji ga optužuju da češće igra za reprezentaciju nego za svoj klub.

Naime, trener Reala Carlo Ancelotti ga je koristio kao startera u prvih nekoliko utakmica ove sezone u španskom prvenstvu, ali nakon gostovanja s Velsom u avgustu, patio je od povreda i pada forme.

U proteklih nekoliko sedmica Bale je počeo na gostovanju u Villarrealu, imao je nastup i na gostovanju u evropskoj Ligi prvaka protiv Paris Saint Germaina, da bi se požalio na probleme s leđima koji su ga izbacili iz konkurencije za El Clasico protiv Barcelone. No, četiri dana kasnije igrao je za reprezentaciju.

Ove sezone je sakupio mizernih pet nastupa i postigao jedan gol za Real u koji je stigao još 2013. godine iz engleskog Tottenhama, za tada rekordno obeštećenje od 101 milion eura.