Sport

Mbappeova advokatica podigla buru u Francuskoj: “On želi da odlučuje o novcu koji donosi Savezu”

Delphine Verheyden, odvjetnica Kyliana Mbappea, brani odluku slavnog nogometaša da ne sudjeluje u raznim marketinškim aktivnostima francuske reprezentacije.

Mbappe se protivio stavci u svom ugovoru, jer igrači koji su dio Francuskog nogometnog saveza (FFF) imaju te obaveze od njihovog stupanja na snagu 2010. godine.

No, Verheyden je za "L'Equipe" objasnila zašto smatra da je 23-godišnja zvijezda Paris Saint Germaina donijela ispravnu odluku.

"Kada je igrač prvi put pozvan u francusku reprezentaciju, jedna od prvih stvari koje učini je da potpiše dokument koji mu se daje i koji regulira njegova prava i obaveze u reprezentaciji.

Ovaj dokument stupa na snagu kada ga on potpiše i prestaje važiti pet godina nakon završetka profesionalne karijere. To je prvo što nas nervira.

Verheyden: Nervira je ugovor

To je za Kyliana trebalo biti od njegovog 18. do 40. rođendana ili tako nešto. Nije realno preuzeti tako dugu obavezu", izjavila je Verheyden.

Dodala je da da je od vitalnog značaja da igrači mogu zadržati kontrolu nad svojim pravima i slikom koju imaju u javnosti:

“Važno je da su igrači usklađeni s reklamama u kojima sudjeluju. Oni moraju biti uzor mladoj publici".

Objasnila je Mbappeov stav o prodaji dresova reprezentacije i izjavila da on želi sudjelovati u svemu što se stvara.

"U zvaničnim dresovima, ko ima prava? FFF, dobavljač tima (Nike) i igrač. Ako stavimo ime igrača na dres, on bi trebao dobiti neku odštetu.

Svako od njih mora odlučiti želi li zadržati novac ili ga donirati amaterskom nogometu. Ovdje Kylian želi utjecati na novac koji donosi", izjavila je Verheyden.