Magazin

Emotivno pismo Johnnyja Deppa nakon presude: Porota mi je vratila život

Nakon što je porota na suđenju u Virginiji presudila u korist slavnog glumca Johnnyja Deppa u slučaju protiv njegove bivše supruge, također poznate glumice Amber Heard, on se oglasio porukom na Instagramu.

Depp se osvrnuo na sve što je pretrpio u prethodnih pet godina, pa je prokomentarisao odluku porote, prenosi Nova.rs.

"Prije šest godina, moj život, životi moje djece, životi meni najbližih, a također i životi ljudi koji su me mnogo, mnogo godina podržavali i vjerovali u mene, bili su zauvijuek promijenjeni.

Sve se desilo u tren oka. Netačne, veoma ozbiljne optužbe protiv mene pisane su u medijima što je izazvalo beskrajnu lavinu mržnje, iako protiv mene nikada nije podignuta optužnica… Šest godina kasnije, porota mi je vratila život. Ja sam istinski ponosan“, napisao je Depp na svom Instagram profilu.

Dodaje da je znao sa kakvim problemima mora da se suočava, ali se upustio u borbu za istinu.

Objava na Instagramu

"Od samog početka cilj donošenja ove presude bio je da se otkrije istina, bez obzira na ishod. Istina je bila nešto što sam dugovao svojoj djeci i svima onima koji su ostali nepokolebljivi u podršci koju su mi pružali. Miran sam jer znam da sam to konačno postigao", zaključio je slavni glumac.

Podsjetimo, Depp je tužio Heard za klevetu, tvrdeći da mu je uništila reputaciju i karijeru jer je u jednoj kolumni koju je 2018. objavio "Washington Post" napisala da je bila izložena porodičnom nasilju u toku braka.

Iako glumica nije pomenula slavnog glumca, ova kolumna privukla je ogromnu pažnju, a Depp je zbog posljedica podnio pomenutu tužbu.

Johnny je tužio bivšu supruga za klevetu i tražio 50 miliona dolara, dok je Amber podnijela protutužbu za 100 miliona dolara.

Na kraju, porota je porota je Deppu dodijelila 15 miliona dolara, dok je Heard dodijeljeno samo dva miliona, jer je porota odlučila da dvije od tri tužbe protiv slavnog glumca nisu u potpunosti dokazane.