Sport

Ronaldo i Messi ipak u istom dresu? PSG ponovo krenuo u lov na legendarnog Portugalca

Paris Saint Germain ponovo želi ostaviti trag na evropskom nogometnom tržištu, jer su se nakon gotovo mjesec glasina o mogućem dolasku Cristiana Ronalda u redove francuskog prvaka još jednom okomili na legendarnog veterana.

PSG, opsjednut osvajanjem evropske Lige prvaka, trofeja koji im uporno izmiče, mjesecima se nada da će u ekipi imati dva ponajbolja igrača u historiji, legendarne napadače Portugalca Ronalda (37) i Argentinca Lionela Messija (35).

Ronaldo je već u nekoliko navrata govorio o želji da napusti engleski Manchester United s namjerom da se priključi ekipi koja će nastupati Ligi prvaka sljedeće sezone, kao što je PSG.

Portugalski novinar Pedro Almeida rekao je da je novi sportski savjetnik PSG-a, Luis Campos, očito već bio u kontaktu s Ronaldovim agentom Jorgeom Mendesom kako bi razgovarali o mogućnosti dovođenja portugalskog reprezentativca.

"Cristiano nije uvršten na konačni popis Manchester Uniteda za putovanje na Tajland na pripreme, a mogućnost da Portugalac napusti klub je vrlo velika", izjavio je Almeida.

Osim što nije otputovao s ekipom u Aziju, Ronaldo se nije pojavio niti prvog dana priprema Manchester Uniteda.

Odmah su se pojavile ​​glasine o mogućem odlasku, posebno jer United nije izborio plasman u Ligu prvaka, a Ronaldova želja je upravo da igra i iduće sezone elitno takmičenje.