čeka poziv

Od pustinje do Miamija: Neymar se nada ponovnom susretu s Messijem

Još prošlog ljeta Neymar je iz PSG-a prešao u Al-Hilal u Saudijskoj Arabiji za 90 milinoa eura. Međutim, jedva godinu kasnije, brazilski napadač već čezne za novim avanturama. Ima vrlo poseban cilj.

Uprkos puknuću križnih ligamenata početkom oktobra i postojećem ugovoru do 2025. s opcijom na još jednu godinu s aktualnim pustinjskim prvakom Al-Hilalom, Neymar razmišlja o još jednom potezu. I ovaj transfer bio bi sjajan! 32-godišnjak se ne želi vratiti u svoj omladinski klub FC Santos, radije bi se ujedinio sa svojim dugogodišnjim suigračem iz Barcelone Lionelom Messijem.

Messi i Neymar: Uskoro ponovno okupljanje?

Potonji od juna igra za MLS klub Inter Miami. Od 2013. do 2017. dvojica napadača ne samo da su činila najopasniji dvojac LaLige svog vremena, već su također bili okrunjena pobjednicima Lige prvaka 2015. godine. Međutim, prije nego što su obojica napustila Evropu, igrala su zajedno još dvije sezone u francuskom serijskom prvaku PSG-u.

Na marginama VN Formule 1 u Bahreinu, Brazilac je prokomentirao moguće ponovno okupljanje: "Nadam se da ćemo opet igrati zajedno. Leo je sjajna osoba. Nadam se da je sretan u Miamiju. Ako je on, ja ću biti isto". Jasne riječi Neymara koje bi mogle nagovijestiti mogući ponovni susret s argentinskim svjetskim prvakom.

Neymar čeka Beckhamov poziv

Ali prije nego što Neymar dočeka poziv šefa Miamija Davida Beckhama, 32-godišnjak se prvo mora koncentrirati na svoje zdravlje.

“Očekujemo da će biti spreman za povratak na početku sezone 2024/2025. u Evropi, a to je u avgustu. Moramo ostati strpljivi. "Bilo bi preuranjeno govoriti o povratku nakon devetomjesečne pauze", rekao je ljekar brazilskog tima Rodrigo u decembru o stanju pustinjskog igrača.