Magazin

Ubijen čuveni američki reper. Nastradao zbog svog nakita

Policija traži osumnjičene nakon što je PnB Rock, američki reper iz Philadelphije najpoznatiji po svom hitu "Selfish" iz 2016. godine, ubijen tokom pljačke u restoranu Roscoe's House of Chicken & Waffles u južnom Los Angelesu u ponedjeljak poslijepodne.

Policijska kapetanica Los Angelesa Kelly Muniz rekla je da se pucnjava dogodila u 13:15 sati u poznatom restoranu na Main Streetu i Manchester Avenue. Ona nije htjela objaviti identitet žrtve.

Rock (30), čije je pravo ime Rakim Allen, bio je u restoranu sa svojom djevojkom, koja je objavila fotografiju s lokacijom na Instagramu- Objava je u međuvremenu izbrisana.

Muniz je rekla da je osumnjičeni mahao vatrenim oružjem u restoranu i tražio dragocjenosti od žrtve.

Izvori su za The Times rekli da je Rock bio meta zbog svog nakita. Žrtvu je napadač upucao tokom pljačke, rekla je Muniz.

"Pucao je u žrtvu i istrčao kroz bočna vrata do auta za bijeg, a zatim pobjegao s parkirališta", rekla je ona.

Žrtva je prevezena u bolnicu i proglašena mrtvom u 13:59. Istražitelji policijske uprave Los Angelesa pregledaju snimke sigurenosnih kamera iz restorana kako bi identificirali ubicu. Provjeravaju i okolne kompanije.

Rock je rođen 9. decembra 1991. u Philadelphiji. On je ranije izjavio za časopis Paper da je inspiraciju za stvaranje muzike dobio sa 19 godina nakon što je čuo Drakeov album "Take Care", koji je obilježio jednu eru.

Stekao je nacionalnu popularnost singlom "Fleek" iz 2015. godine. Nastavio je sarađivati ​​s raznim umjetnicima, uključujući Eda Sheerana i Chance the Rappera na "Cross Me".