Sport

Lionel Messi trpi neviđeni pritisak. Evo šta mu se dešava prije svake utakmice

U svom 1000. seniorskom nastupu u karijeri, Lionel Messi je u 35. minuti postigao vodeći gol protiv Austalije. Bio je to njegov prvi pogodsak u nokaut-fazi na svjetskim prvenstvima.

Na 2:0 povećao je Julian Alvarez u 57. minuti. Konačan rezultat postavio je autogol Enzo Fernandez. Ods njega se odbila lopta nakon udarca Craiga Goodwina.

Lionel Messi: Sjajna forma

Tako su argentinski nogometaši ušli su u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, pobijedivši u Al Rayyanu Australiju sa 2:1. U četvrtfinalu će igrati s Nizozemskom.

Sjajni Messi igra u fantastičnoj formi. Svoje sjajne igre iz dresa francuskog Paris Saint Germaina "prelio" je u igre u argentinskom dresu. U jeku SP-a u Kataru, o sjajnom Argentincu pričao je Ibrahim Afellay.

To je bivši nizozemski reprezentativac i nekadašnji igrač španske Barcelone.

Afellay je nakon sjajnih predstava u dresu PSV-a preselio u Barcelon. No, tamo nikada nije ispunio svoj potencijal. Jedan od razloga su povrtede , ali i ogroman pritisak koji trpe igrači velikih klubova kao što je Barcelona.

"Imao sam priliku osjetiti pritisak koji Messi ima cijelu svoju karijeru. Prije nego što bi izašao na teren, on bi samo otišao do kupaone i krenuo povraćati.

Sam sebi stvara pritisak

Pritisak kojem je on izložen i pritisak koji stvara sam sebi je nevjerovatan. Ljudi kažu da su nogometaši jako dobro plaćeni za to, Ali, ovo nema veze s nikakvim novcima", opisao je Afellay u jednoj emisiji na nizozemskoj televiziji.

Afellay je u Barceloni proveo pet godina, ali je dvije sezone bio na posudbi. Jednom u njemačkom Schalkeu, drugi put u grčkom Olympiacosu, prenosi Net.hr.

Nakon toga je četiri godine nosio dres Stoke Cityja. Prije tri godine vratio u PSV gdje je ubrzo zaključio karijeru.