Sport

Ni Real ni PSG. Najtraženiji igrač svijeta izabrao novi klub, očekuje se transfer od 120 miliona eura

Jedan od najtraženijih nogometaša svijeta Jude Bellingham izabrao je novi klub. Španski Mundo Deportivo prenosi kako je njegov odabir - engleski Liverpool!

Mladi engleski veznjak (19) navodno je već i obavijestio čelnike njemačke Borussije o svojoj želji. Klub iz Dortmunda računa na ponudu od 120 miliona eura.

Licitacija oko Bellinghama traje već mjesecima. U igri su bili španski Real Madrid, francuski Paris Saint Germain i engleski Manchester United. Zbog toga je nedavno treneer Liverpoola Jurgen Klopp kazao kako njegovi Redsi ne mogu parirati ponudom, prenose Sportske novosti.

"Ne znam zašto uopće razgovaramo o stvarima koje ni teoretski ne možemo napraviti. Ako dijete kaže da želi Ferrari za Božić, morate odgovoriti da mu to ne možete priuštiti, ali i da on nije dovoljno star da vozi automobil.

To je sve što imam reći na tu temu", rekao je Klopp prije nekoliko dana na pitanje o Bellinghamu.

Međutim, očito je to bila pila naopako.

Engleskog veznjaka ugovor s Borussijom veže do ljeta 2025. godine. Na ponuđeno produženje do 2026. uz 15 miliona eura godišnje plaće nije pristao.

Prihvati li Liverpool zahtjeve Borussije, Bellinghamov transfer bit će najveći u historiji Anfielda. Rekord zasad drži nizozemski stoper Virgil van Dijk za kojeg je Southamptonu plaćeno 84,65 miliona eura.