Sport

Na pomolu veliki posao u NBA ligi. Mostarski košarkaš stiže kod Dončića?

Dallas Mavericksi na sve strane traže košarkaše s kojima bi pojačali ekipu za sljedeću sezonu, te je učinili konkurentnom u borbi za NBA naslov.

Mnogi američki izvori uvjereni su da će sjajni play Kyrie Irving ostati u Dallasu,.

Dallas primarno traži dva igrača. Jednog ispod obruča - spominje se Deandre Ayton iz Phoenix Sunsa, kojeg bi se "Sunca" navodno rado riješila - te još jednog klasnog šutera, koji bi "raširio reket" za Luku Dončića i Irvinga.

Jonathan Givony iz ESPN-a tvrdi da bi Mavericksi htjeli ponuditi svog beka Tima Hardawaya Jr., te pravo izbor na 10. pozicviji drafta za - Bojana Bogdanovića, prenose Sportske novosti.

Pistonsi su sa sjajnim reprezentativcem Hrvatske, koji je rođen u Mostaru, potpisali dvogodišnji produžetak ugovora vrijedan 39,1 miliona dolara.

To se desilo ubrzo nakon što su ga u prošloj sezoni angažirali iz tah Jazza. Detroit slaže potpuno novu eklipu, a Bogdanović im je najveći adut za razmjenu u kojoj bi dobili još nekog mladog igrača.

Iza popularnog Babe je sjajna sezona u kojoj je ubacivao 21,6 poena po utakmici, pogađajući 2,5 trojki, uz respektabilnih 41 posto šuta.

Bogdanović je igrač koji bi se po svim parametrima trebao sjajno uklopiti uz Dončića i Irvinga.

Već je u niz utakmica pokazao da je u stanju igrati "četvorku2, što je Dallasu posebno važno u trenucima kad želi "spustiti" petorku.

Detroit je u prošloj sezoni odbio niz ponuda za Bogdanovića. Međutim, deseti "pick" NBA drafta - uz peti koji već imaju - zvuči vrlo primamljivo.

Dallas je još u februaru pokušao dovesti Bogdanovića. No, Detroit nije bio zainteresiran za ono što je dobio u ponudi. Nova ponuda bitno je pojačana…