Sport

Kapiteni Barcelone žestoko odgovorili Koemanu nakon novog kiksa

Novi kiks Barcelone, samo 0:0 kod nejakog Cadiza u petom kolu La Lige, ostavio ju je na već sedam bodova manje od vodećeg Reala. 

Barcelona doduše ima utakmicu manje, ali s obzirom na to kako igra i gubi bodove od sitneži iz Primere, nitko ne očekuje da će se uključiti u borbu za naslov s madridskim velikanima, piše Index.hr. 

Prvi među njima je Barcelonin trener. Dan prije nego što je uzeo tek bod protiv Cadiza, Ronald Koeman je poručio da s momčadi koju ima na raspolaganju ne može napasti naslov, nego da mu je cilj biti pri vrhu La Lige.

Nakon utakmice kod Cadiza žestoko su mu i javno odgovorili vice-kapiten i treći kapiten momčadi.

Gerard Pique je poručio: "Ne oblačim ovaj dres kako bih u njemu osvojio drugo ili treće mjesto, nego da pobjeđujem i borim se za sve trofeje. Ova momčad ima sve što treba za to i ponosan sam na nju."

Legenda Barcelone osvrnula se na situaciju u Barceloni, koja proživljava možda najtežu krizu u historiji: "Prolazimo kroz ono na šta nismo navikli, ovo su turbulentne godine, ali uvjeren sam da ćemo nastaviti pobjeđivati. Nema sumnje oko toga. Sv igrači su ujedinjeni oko tog cilja i ne tražite podjele, to ne pomaže nikome."

Sergi Roberto, još jedno dijete Barcelone, ovako je u Cadizu odgovorio na novinarsku molbu da komentira Koemanove ciljeve i ambicije:

"U ovom klubu morate osvojiti naslov. Meni ništa ne znači da budemo među prve četiri momčadi. Ovo je Barca i nema isprika. Moramo dati sve od sebe i imamo momčad koja se može boriti za titulu."

Poput Piquea, misli da utrka za naslov nije izgubljena iako Barcelona već prilično zaostaje:

"Moramo početi pobjeđivati. U lošem smo nizu, ali sam uvjeren da ćemo biti bolji."

Koemanova ekipa je nanizala tri utakmice bez pobjede u svim natjecanjima, a u posljednjih pet mečeva pobijedila je samo jednom.