Vijesti

Gradonačelnik zabrinut nakon šokantnih fotografija: Proganjanje je počelo prije 15 dana. Porodicu im ne dam i neću dozvoliti da ih diraju

Prije samo nekoliko dana skandaliozne fotografije gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića izazvala se mnogobrojne reakcije.

O tome je sada odlučio progovoriti i on u intevju za televiziju "Kozarski Vjesnik". On je govorio o svim rezultatima rada Gradske uprave ali je svakako prokomentirao i aferu o kojoj bruje svi u BiH.

„Najteže mi je o tome pričati. Ovo što se dešava na društvenim mrežama više nije politika. Ovo je nešto što ja nisam zabilježio ni u svojoj karijeri ni u životu. Svi smo vidjeli kakva je bila protekla kampanja: bila je teška, bilo je raznih udaraca, raznih ‘sličica’ i svega ostalog, ali niko nikome nije dirao porodicu“, kazao je Pavlović.

Sporne fotografije gradonačelnika

Navodi kako je angažovao tim advokata iz Banjaluke te dodaje kako će morati neko da odgovara za „progon koji su mu priredili raznoraznim dječijim igricama i fotomotnažama, spinovima, montiranim viber prepiskama i svime što su radili.“

„Proganjanje je počelo prije desetak ili 15 dana kada su počeli da mi spominju oca i majku. Moje sestre za koje znamo ko su i šta su. Jedna od njih je ugledna doktorica u Banjaluci i to mogu svi da potvrde. Moju suprugu, koja je završila državni Pravni fakultet, suprugu koja se porodila prije 30-ak dana i koja je je još uvijek u babinama – da joj priređuju ovakve stvari, zaista sam razočaran i ne mogu da vjerujem da se ovo dešava u našem gradu. Sve će proći i sve ću podnijeti, ali moj obraz, karakter i porodicu ne dam i neću dozvoliti da mi diraju.

„Rekao sam, najteže mi pada kada mi diraju porodicu. Ja sam javna ličnost i mogu podnijeti štošta, ali kada mi dirate porodicu onda sam tu najosjetljviji. Ne znam da li je iko od političara ovo dočekao u svom životu. Da li misle da me psihički unište, da ne mogu da radim ovo što radim, ne znam, ali to je cilj“, istaknuo je on.