Politika

Lukač dao izjavu u Tužilaštvu BiH: Otkrio šta je sve tužioca interesovalo

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine danas je dao izjavu u svojstvu svjedoka i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srspke.

Naime, on je također dao izjavu u sklopu predmeta "Rušenje ustavnog poretka", koji se tiče vraćanja nadležnosti sa državnog na entitetski nivo.

On je naveo kako je tužioca interesovalo postupanje Vlade u toku pripreme sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju prenesenih nadležnosti, kao i Vladin stav u pogledu odluka parlamenta i njihovog sprovođenja.

"Pitanja su bila u vezi sa sjednicom Narodne skupštine i Vlade zbog prenosa nadležnosti. Uglavnom je sve već poznato javnosti", rekao je Lukač za Srnu nakon jednosatnog ispitivanja u Tužilaštvu BiH.

Podsjetimo, danas je i ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović ispitan u svojstvu svjedoka u Tužilaštvu BiH, te istakao da nije bilo pitanja o "rušenju ustavnog poretka BiH" nego da je tužioca uglavnom interesovalo postupanje Vlade u pogledu skupštinskih odluka o vraćanju prenesenih nadležnosti.

Saslušanje Lukača je trajalo sat vremena.