Region

Vulin: Skinuli smo sve s kamera. Nestanak mladića je kasno prijavljen

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da policija ne odustaje od potrage za Splićaninom Matejem Perišem čiji je nestanak prijavljen 31. decembra u Beogradu, ali je napomenuo da će, šta god da se potvrdi, bilo dobro ili loše, to prvo saznati porodica, a nikako mediji.

"Naši operativci su razgovarali s prijateljima, s porodicom više puta, konobarima, osiguranjem iz klubova, prolaznicima, skinuli smo sve s kamera", rekao je Vulin za TV Pink.

Prema njegovim riječima, angažirani su Žandarmerija, jedinice riječne policije, dronovi, "sve što je u moći jedne policije".

"Znamo da je bio u klubu, s prijateljima, gdje su iznajmili stan, ali nestanak je kasno prijavljen", istaknuo je Vulin i naglasio da je isključena mogućnost bilo kakvog nasilja ili sukoba.

Otac je potvrdio da je na nekoliko snimaka s nadzornih kamera njegov sin, dodao je Vulin.

Jučer se oglasio MUP Srbije 

Jučer se o potrazi oglasio i MUP Srbije.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) u Beogradu danonoćno tragaju za njim i poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi što prije pronašli mladića.

U potrazi za M. P. neprekidno sudjeluju pripadnici svih nadležnih organizacijskih jedinica, među kojima su Uprava kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd, Policijska ispostava za sigurnost na rijekama, sve policijske stanice na teritoriju grada, a od jutros su u potragu uključeni i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije.

Pripadnici Policijske ispostave za sigurnost na rijekama zajedno s kolegama iz Policijske brigade od trenutka prijave nestanka M. P. patrolnim čamcima pretražuju rijeke Savu i Dunav, kao i obale dviju rijeka.

Policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi nestanka Mateja Periša", stoji u priopćenju MUP-a Srbije.