Sport

Zajedno su doveli Dybalu u Juventus. Sada bi se mogli “potući” za njegov potpis

Fabio Paratici i Beppe Marotta doveli su Paula Dybalu u Juventus za 40 miliona eura 2015., a vjerojatno će se boriti za njegov potpis kao slobodnog igrača predstojećeg ljeta.

Sjajnom argentinskom napadaču istječe ugovor s Juventusom na kraju tekuće sezone. Postigao je dogovor da produži svoj boravak u klubu iz Torina do 2026. godine, ali je sada najavljeno da će Bianconeri promijeniti uvjete sporazuma, nudeći mu nižu plaću.

"Tuttosport" sugerira da će div iz italijanske Serie A ponuditi Dybali smanjenje plaće od 15 posto, a argentinski mediji tvrde da 28-godišnji Dybala to neće prihvatiti.

I tu u igru ulaze spomenuti Paratici i Marotta, odnosno klubovi u kojima su oni sada direktori, Paraticijev Tottenham i Marottin Inter. Njih su dvojica kao tandem doveli Dybalu iz Palerma, a sada bi se mogli "potući" za njegov potpis.

Marotta i Paratici doveli su Juventus na vrh talijanskog i evropskog nogometa nakon što su se 2011. priključili klubu iz Sampdorije.

Međutim, njihova se veza raspala 2018. nakon prelaska Cristiana Ronalda u Juventus. Paratici je nastojao finalizirati dogovor s Real Madridom uprkos tome što Marotta nije bio potpuno uvjeren u finansijski aspekt ove operacije.

Marotta je napustio Juventus nekoliko mjeseci nakon Ronaldovog prelaska u Torino i nedavno je potvrdio da nije u dobrim odnosima s Paraticijem.

"U dobrim sam odnosima sa svima u Juventusu, osim s Paraticijem. Problem je na ljudskoj, a ne na profesionalnoj razini", rekao je Marotta za "Tuttosport" u maju prošle godine.