Vijesti

Građane naljutila objava Naše stranke o zabrani pušenja: Malo ste se ufurali, razmislite da li ćete dobiti glasove

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u četvrtak će odlučivati o Zakonu o ograničenoj upotrebi duhana. Zakon je prošle godine usvojen u Predstavničkom domu, a u javnosti se beskompromisno za njega zalagao Klub Naše stranke. Mirela Trepanić, delegatkinja Naše stranke u Domu naroda, kaže da se po tom pitanju ništa nije promijenilo.

„Što se tiče Naše stranke, ništa se nije promijenilo, dat ćemo podršku ovom Zakonu i u Domu naroda. Međutim, promijenio se odnos javnosti, on je sad mnogo pozitivniji prema zabrani pušenja u zatvorenim prostorima nego kad se o tome tek počelo govoriti. Vjerujem da za tu promjenu dio zasluge imaju argumenti koje smo iznosili. Radi se o zdravlju građana, održivosti zdravstvenog sistema, ekonomskim učincima, interesima mladih, brigom za okoliš i evropskim putem BiH. Pozivam i sve kolege u Domu naroda da se vode istim ciljem: Zdravlje građana ispred interesa duhanskog lobija“, stav je Trepanić.

Međutim, ova je objava na društvenim mrežama izazvala pravu buru.

"Ne smeta vam po Gračanici miris ili vonj marihuane? Ne smeta vam što se u centru Gračanice prodaje duhan javno, a smetaju vam pušači? Mirela previše ste se ufurali... razmislite da li ćete dobiti glasove od onih koji su od vas mnogo vise očekivali", jedna je od kritika upućenih Trepanić na Facebooku.

Drugi korisnik Facebooka poručio je: "Nemojte mi vi brinut o zdravlju molim vas, ili već ako hoćete očistite ulice i smeće, ipak to mi sve plaćamo".