Životni stil

Recept za koktel od kafe koji fino diže energiju

Koktel Americano italijanski je klasik koji je nastao u Milanu 1860-ih, gdje je bio poznat kao Milano-Torino (Campari je došao iz Milana, slatki vermut iz Torina). No kako je s vremenom postao popularan među američkim iseljenicima tokom prohibicije dobio je nadimak Americano.

Caffé americano je pak espresso (običan ili dvostruki) razrijeđen vrućom vodom. A spojite li oba pića u istoj čaši dobit ćete dvostrukog Amerikanca ili Americano-Americano, prenosi Punkufer. 

Piće koje sadrži dovoljno alkohola i kofeina da lijepo digne energiju nakon napornog dana ili začini lijena ljetna popodneva možete napraviti i sami.

Recept za Americano-Americano

  • 30 ml Camparija,
  • 30 ml slatkog vermuta,
  • 1 ml cold-brew kave,
  • kocke leda,
  • soda voda,
  • korica narandže

Priprema:

U čaši za miješanje pomiješajte Campari, vermut i kafu. Napunite čašu ledom i miješajte piće dok se ne ohladi, oko 20 sekundi. Procijedite u čašu napunjenu ledom i prelijte sodom.

Promiješajte jednom ili dvaput, ukrasite narandžinom korom i poslužite.