Sport

Problemi za Piquea i Shakiru se nastavljaju: Moraju se dogovoriti oko podjele nevjerovatnog bogatstva

Nogometaš Gerard Pique i pjevačica Shakira jedan su od najpoznatijih parova na svijetu. Dvojac se upoznao na Svjetskom prvenstvu 2010. godine te su ubrzo prohodali. Par ima i dvoje djece, devetogodišnjeg Milana i dvije godine mlađeg Sashu.

No, iako su uvijek bili skladni par, posljednjih se dana sve više priča o problemima u ljubavnom gnijezdu nogometaša Barcelone i jedne od najpopularnijih pjevačica na svijetu.

Španski mediji navodno su i otkrili razlog, a smatraju da je došlo do "pucanja" jer je Shakira ulovila Piquea u nevjeri. I sama pjevačica je potvrdila da su se rastali, a El Periodico tvrdi kako je kolumbijska pjevačica ulovila nogometaša u krevetu s drugom ženom, a očito mu preko toga ne može i ne želi preći.

Sad slijede problemi

Nedavno se oglasila i Suzy Cortez koja je popularnost stekla na provokativnim fotografijama gdje pokazuje svoje obline. Ona je otkrila Piqueove prljave igrice i prije cijele situacije sa Shakirom. On se navodno javljao popularnoj MissBumBum te ju ispitivao da se nađu.

A španska Marca piše o jednoj od važnijih odluka jednog od najpoznatijih parova na svijetu. Ugledni list piše kako je najveći problem skrbništvo nad djecom, dok El Economist ističe kako je drugi problem njihovo bogatstvo.

Iako nikada nisu bili u braku, Pique i Shakira zaradili su impresivno bogatstvo u 12 godina veze. El Economist piše kako će par nakon rastave morati podijeliti nevjerovatno bogatstvo - 700 miliona eura. Odvjetnici su već počeli raditi na dokumentaciji i načinu raspodjele. Par se mora dogovoriti i oko raspodjele brojnih nekretnina koje posjeduju. Naime, par ima posjede u Barceloni, Barranquilli, Dominikanskoj Republici, Miamiju, New Yorku, Punta del Esteu, Bahamima i Capriju.

Shakira je jedna od najpopularnijih pjevačica na svijetu te se nagađa da je sama zaradila oko 280 miliona eura. Pique pak ima plaću od 4,7 miliona eura godišnje, ali je aktivan i van nogometa. Vlasnik je kompanije Kosmos Holding i FC Andorre te je jedan od organizatora Davis Cupa.