Sport

Cristiano Ronaldo stigao u Manchester. Na pomolu veliki preokret

"Athletic" prenosi da se Cristiano Ronaldo vraća u Englesku kako bi razgovarao sa šefovima Manchester Unitedom o svojoj budućnosti.

Legendarni portugalski nogometaš nije započeo nijednu utakmicu za United pod novim trenerom Erikom Ten Hagom jer je odustao od predsezonskog putovanja s ekipom u Tajland i Australiju zbog porodičnih obaveza.

Očekuje se da će se na sastanku razgovarati o želji 37-godišnjeg napadača da ode ako stigne dobra ponuda.

Ronaldo još uvijek nije na prodaju, prema Unitedu. Očekuje se da će Portugalac narednih dana razgovarati s Ten Hagom licem u lice. Iako još uvijek postoji određena neizvjesnost, izvori bliski situaciji ukazuju na to da je Ronaldov ostanak u Unitedu sve vjerovatniji.

Igrači Uniteda imali su slobodan ponedjeljak nakon dolaska iz Australije, ali će se vratiti treninzima u utorak kao pripreme za posljednje dvije predsezonske utakmice.

Ugovor koji je Ronaldo potpisao kada se vratio u United iz italijanskog Juventusa prošlog ljeta važi još 12 mjeseci. Uz to, Ten Hag smatra da bi se mogla iskoristiti opcija za dodatnu godinu.

Ronaldo je prošle sezone bio vodeći strijelac Uniteda s 24 gola u svim takmičenjima, ali nije uspio pomoći svojoj ekipu da napreduje u Ligi prvaka, čak nisu ni izborili plasman u elitno takmičenje u novoj sezoni.

Vjeruje se da je njegova želja za odlaskom djelomično motivirana upravo odsustvom Uniteda iz Lige prvaka.