Sport

Srušio Messija i zabio tri gola Unitedu. Partija života Cityjevog nevidljivog heroja

Phil Foden, sjajni mladi (22) veznjak Manchester Cityja, ne uspijeva se probiti u fokus javnosti pokraj De Bruynea, Guardiole, a od ove sezone i Haalanda te niza ostalih odličnih igrača najbolje ekipe u Engleskoj. Međutim, Foden je i mančesterskom derbiju protiv Uniteda igrao onako kako to često radi, briljantno. U velikoj pobjedi (6:3) protiv najvećeg rivala postigao je tri gola.

Prvi gol Cityja postigao je u 7. minuti nakon sjajne akcije domaćina u kojoj je sve važno odigrano iz prve. Zadnji pasovi pripali su Cancelu, koji je odigrao na lijevo za Bernarda Silvu. On je oštro odigrao pred gol, gdje je u mrežu zakucao Foden.

Foden je zabio i na kraju prvog dijela nakon još jedne sjajne akcije. De Bruyne je poslužio Halanda na lijevoj strani, odakle je slijedio krasan ubačaj za Fodena, koji zabija 50. gol za City. To je uspio s 22 godine i 127 dana, čime je postao najmlađi igrač kojem je to uspjelo pod Pepom Guardiolom. Foden je nadmašio Messija, kojem je za 50 golova trebalo 22 godine i 164 dana.

Nije tu stao nego se u 72. minuti svojim 51. golom za City pridružio Haalandu kao drugi igrač ekipe s hat-trickom na derbiju nakon što ga je pred golom poslužio upravo genijalni norveški golgeter.