Sport

Belgijski mediji nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva: “Kakva dolina suza”

Hrvatska je u 3. kolu grupe F Svjetskog prvenstva odigrala 0:0 s Belgijom i prošla kao drugoplasirana iz grupe u osminu finala. U drugoj utakmici Maroko je pobijedio Kanadu 2:1 i osvojio prvo mjesto. Hrvatska će u osmini finala igrati s jednom od reprezentacija iz grupe E u kojoj su Španija, Njemačka, Japan i Kostarika. Belgijski selektor Roberto Martinez u suzama je nakon utakmice dao ostavku.

"Ne mogu više", rekao je Martinez pa objasnio da je odlučio da neće više voditi Belgiju još prije nego što je počelo Svjetsko prvenstvo. Kao ni među navijačima Belgije, nije ni u tamošnjim medijima dobro prihvaćeno ovo ispadanje.

Reakcije belgijskih medija

"Kakva dolina suza. Crveni vragovi nisu uspjeli zabiti. Lukaku nije iskoristio svoje šanse i eliminirani su sa Svjetskog prvenstva", piše belgijski HLN. Oni naglašavaju da je Belgija prekasno proigrala na Svjetskom prvenstvu. 

"Ovo je kraj jedne ere. Zlatna generacija, koja je proslavila belgijski nogomet u zadnjih deset godina, gotova je. Nikad nije dosegnula svoj puni potencijal", piše Nieuwsbald. Te napominje da je Lukaku bio nesretan zbog svih promašaja koje je nanizao.

"Belgijski selektor se malo preračunao i po tome će se pamtiti ovo Svjetsko prvenstvo", piše belgijski Standaard. "Selektor se kockao s igračima koji nisu bili u pravoj formi i očekivao je da će momčad rasti kroz turnir. To se nije dogodilo", navode Belgijci.

Novine Gazet Antwerpen pitaju se je li selektor Roberto Martinez, koji je dao ostavku nakon utakmice s Hrvatskom, zaista kriv za ispadanje reprezentacije. Ili bi se i belgijski igrači trebali pogledati u ogledalo i pronaći krivca u sebi.