Sport

Nekadašnji “Zmaj” Bruno Akrapović našao novi trenerski angažman

Bruno Akrapović našao je novi trenerski angažman. On odlazi na Kipar, nakon čega će i službeno biti predstavljen kao novi trener Akritas Chlorakasa.

Nedavno je bosanskohercegovački stručnjak bio na čelu Al-Wehde iz Saudijske Arabije, prenosi bugarski Top sport. Sada se sprema za novi trenerski angažman.

Podsjećamo, Akrapović je prethodno radio i u Bugarskoj. O 2017. do 2020. bio u Lokomotivu iz Plovdiva. Potom se na trenerskom mjestu CSKA zadržao samo nekoliko mjeseci.

Debi Brune Akrapovića očekuje se kod kuće protiv Anorthosisa 4. januara.

Akrapović (55) rođen je u Zenici. Kao vezni igrač, veći dio karijere proveo je u Njemačkoj, nastupajući uglavnom za prvoligaške i drugoligaške klubove.

Igrao je za Energie Cottbus od 2000. do 2002. godine. Igrao je i uz sada slavnog trenera Jurgena Kloppa u Mainzu.

Akrapović je debitirao za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u prijateljskoj utakmici protiv Makedonije u martu 2000. godine. Ukupno je nastupio u 14 utakmica, postigavši jedan gol.

Njegova posljednja reprezentativna utakmica bila je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Rumunije u septembru 2002. godine.

Akrapović je nedavno trenirao KF Shkendiju u makedonskoj Prvoj ligi. Ranije i Split u Hrvatskoj.

Sa Lokomotivom Plovdiv je dva puta zaredom osvojio bugarski kup (2019, 2020).

Akrapović je 14. juna ove godine imenovan trenerom saudijskog kluba Al-Wehda. No, klub je napustrio u oktobru, nakon samo dvije pobjede u osam mečeva.

Njegov novi klub Akritas Chlorakas trenutno je zakovan za posljednje mjesto u prvenstvu Kipra u konkurenciji 14 klubova.

Akritas je u 16 kola osvojio samo sedam bodova.