Vijesti

Poznato gdje se krila Mirnesa S. Nije boravila u BiH, ali je bila u komšiluku. Gdje je milion eura?

Mirnesa S. uhapšena je u ponedjeljak navečer na aerodromu Stuttgartu.

"Htjela se sama predati. Advokat je kontaktirao policiju i rekao je kada će Mirnesa stići na aerodrom Stuttgart", rekla je policijska glasnogovornica za njemački RTL TV.

Mirnesa S. je, dakle, došla iz Crne Gore, prenosi njemački Merkur.

Mirnesa S.: Djelovala mirmo kada je uhapšena

Iz policije su potvrdili da je Mirnesa S. (djevojački Bešlić) djelovala mirno kada je uhapšena. Najtraženija žena u Njemačkoj je na slici, koja je snimljena prilikom hapšenja, izgledala znatno drugačije nego ranije.

Policijski službenici su ženu porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koja je bila u bijegu od oktobra 2022. godine, prihvatili u Stuttgart.

"Policijski službenici su u ponedjeljak navečer (23. januar 2023. godine) uhapsili 42-godišnjakinju za kojom je bila raspisala javna potraga i međunarodna potjernica. Ona se sumnjiči da je kao uposlenik ukrala više od milion eura iz kompanije za prijevoz novca", rekli su zvaničnici.

Hapšenje se desilo u ponedjeljak u 19.45 sati.

Nalazi se u zatvoru

Jučer je privedena sudiji za prekršaje koji je proveo postojeći nalog za hapšenje. Mirnesa se trenutno nalazi u zatvoru Schwabisch Gmund.

"Istrage o tome gdje se nalazi novac je u toku", rečeno je iz policije.

Podsjetimo, Mirnesa, poznata i kao Miki, osumnjičena da je 14. oktobra ukrala više od milion eura iz kompanije za prijevoz novca u Stuttgartu u kojoj je bila zaposlena.

Porijeklom je iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Busovače. Djevojački se prezivala Bešlić. Jedno vrijeme radila je i kao konobarica u Stuttgartu.

U razotkrivanju njenog identiteta ključan je bio njen Instagram profil na kojem je objavljivala fotografije koje je prikazuju kako se zabavlja obučena u markiranu odjeću.

Drska krađa ove plavuše brzo je našla imitatora, prenosi Merkur.

Više od 100.000 eura ukrao je krajem decembra i 27-godišnji Mirnesin kolega s posla. Muškarac se nešto kasnije predao policiji, no plijen još nije pronađen.