Sport

Nestvaran preokret i pobjeda Reala na Anfieldu: Liverpool nakon starta iz snova doživio potop!

Fudbaleri Real Madrida su večeras u nevjerovatnoj utakmici na Anfieldu sa 5:2 savladali Liverpool.

Vodili su Redsi sa 2:0 u ovoj utakmici osmine finala Lige prvaka, izgledalo je da je Real na koljenima, ali po ko zna koji put je dokazao zašto se s pravom smatra najvećim klubom na svijetu.

Nestvaran preokret i pobjeda Reala na Anfieldu

Uspio je da se potpuno vrati u utakmicu, a onda i preokrene rezultat u svojuj korist i jednom nogom zakorači u četvrtfinale uoči revanša na Bernabeu.

U prvih petnaest minuta mrežu Reala tresli su Darwin Nunez i Mohamed Salah, a Egipćanin je gol postigao nakon nevjerovatne greške Thibauta Courtoisa.

No, u 21. minuti lijepim udarcem Alissona matira Vinicius, a isti igrač je bio strijelac i gola za 2:2 u 35. minuti. Međutim, mnogo veće zasluge za taj gol idu na račun Alissona. Pošto je Brazilac među stastivama Redsa napravio nerealnu grešku. Kako navodi Sportcentar, napucao je Viniciusa, a lopta je završila u njegovoj mreži…

Užasan način

Na užasan način Liverpool ulazi u nastavak utakmice i već u 47. minuti je 3:2 za Real. Iz slobodnog udarce je ubacio Modrić, a potpuno neometani Eder Militao s peterca glavom zakucava loptu u gol za 2:3.

Do četvrtog gola Real dolazi u 55. minuti, kada uz dosta sreće pogađa Benzema. Nakon njegovog slabog šuta lopta se odbila od Gomeza i prevarila Alissona, no nije bilo nikakve sreće u 67. minuti za Benzemu.

Tada je pokazao klasu i zašto je najbolji fudbaler svijeta za prošlu godinu. Potom, nakon dodavanja Viniciusa prevario nekoliko fudbalera Liverpoola i golmana Alissona, te pogodio za ogromnih 5:2!

Do kraja se rezultat nije mijenjao i Redsi su u jako teškoj, pa gotovo i u bezizlaznoj situaciji uoči revanša u Madridu.