Sport

Otkriveni detalji: Ronaldinjo odbija zatvorsku hranu, društvo su mu političari i trgovci drogom

Nekada najbolji nogometaš planete i bivši as Barcelone, Milana, Paris Saint-Germaina, Brazilac Ronaldinho, provodi dane u zatvoru u Paragvaju, gdje se zajedno sa bratom nalazi zbog falsificiranog pasoša ove zemlje.

Paragvajski mediji objavili su i dvije nove fotografije iz zatvora na kojima se vidi Ronaldinho.

Njemu prijeti kazna zatvora od šest mjeseci, ali se očekuje da će i on i brat biti uvjetno osuđeni.

Procurile su i prve informacije o danima koje Ronaldinho i njegov brat Roberto de Asis Moreira provode u zatvoru.

Braća koriste zajedničko kupatilo i imaju pravo na redovne šetnje. Advokati su im osigurali obroke, jer Ronaldinho i njegov brat nisu željeli jesti zatvorsku hranu.

U zatvoru trenutno boravi 195 pritvorenika, uključujući političare, policajce optužene za korupciju, kao i velike trgovce drogom, koji su prve "komšije" Ronaldinhu. Opasniji zatvorenici su smješteni u drugom krilu zatvora.

Ronaldinho i njegov brat su pod mjerama policijskih vlasti u Paragvaju zbog falsificiranih putnih i identifikacionih dokumenata sa kojima su pokušali ući u tu zemlju.

Osim slavnog gosta i njegovog brata, slobode je lišena i Dalia Lopez, paragvajska poduzetnica koja je angažirala Ronaldinha kao zaštitno lice njene firme, i navodno je ona osoba koja je dala Brazilcima lažne isprave. Paragvajski mediji pišu da je protiv nje u pripremi i postupak zbog utaje poreza i "pranja novca".