glatki zvuk

Ford Mustang: Saugmotor? Ne, hvala

Ima nešto u V8 s prirodnim usisavanjem, zar ne?

Nije bez razloga što se mnogi obožavatelji kunu u zvuk i glatki rad brojnih turbo i kompresorskih Ford Mustanga, piše Autozeitung.

Za teksaške stručnjake za ugađanje u Hennesseyju, ne postoji zamjena za performanse - tako da službeno pune sedmu generaciju Forda Mustanga kao mračnog konja uz pomoć kompresora.

U kombinaciji s drugačijim usisnim sistemom, novom pumpom goriva i ubrizgavanjem, kao i prilagođenom kontrolom motora, kompresor pojačava 5,0-l V8 na 850 KS - što je ekvivalentno 862 KS (634 kW), koja se primjenjuje direktno na motor bez uzimanja u obzir gubitaka.

U uporedbi sa serijskom verzijom, to znači nevjerovatnih 70 posto povećanja snage, koja se po želji može prenijeti na zadnje točkove u šest ručno mijenjanih stepeni prijenosa. Hennessey nije bez razloga novu bebu ponosno nazvao "H850", jer ni vrhunski Mustang GTD nema toliku snagu.

Hennessey Mustang Dark Horse H850 daje čak i više okretnog momenta na cestu od ponosne brojke u nazivu modela: 881 Nm! Nije ni čudo što se tuning tvrtka hvali voznim performansama divljeg konja. H850 bi trebao sprintati do 60 mph (96,6 km/h) za 3,2 s.